Őrizzük meg az egészségünket! - egészségnevelő projekt az „Iskola Másként” hét alatt

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, Egészségnevelő Osztálya – Őrizzük meg az egészségünket címmel egészségnevelő projektet szervezett az „Iskola Másként” hét alatt A célcsoport a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium Wágner Erika tanítónő IV. osztálya  és a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium Pénzes Loránd osztályfőnök VII.B. ossztálya volt.

"Az Iskola Másként héten" nem a megszokott órarend szerint zajlott az oktatás, hanem egy különleges tevékenységi rend alapján. „Az Iskola másként hét” keretén belül zajló változatos programok célja, hogy a tanulók érdekes, kötetlen tevékenységekben vegyenek részt. Lényege, hogy a speciális hét alatt a gyerekek játszva szereznek ismereteket, hasznosíthatják tehetségüket, és minél érdekesebb, változatosabb területeken próbálják ki képességeiket. A változatos programok során lehetőség nyílik arra is, hogy azok a gyerekek is sikerélményben részesüljenek, akik a hagyományos tanulási keretek közt háttérbe szorulnak. 

A projekt tartalma:

  1. Hétfő: - Egészséges táplálkozás és a sport fontossága a tanulók körében. Biciklitúra az árkosi Barabás Lovardába ahol megtapasztalhatták a diákok a lovaglás mint edzés örömeit és a lovas terápia előnyeit.
  2. Szerda: – Elsősegélynyújtás, meghívottunk a sepsiszentgyörgyi Salvatore Egyesület volt, megtanultuk hogyan tudunk egymáson segíteni különböző helyzetekben, mint például:
  • égés
  • vágás
  • orrvérzés
  • balesetek esetében

Ezt követően a gyerekek ellátogattak a Kovászna Megyei Mentőállomásra.

  1. Csütörtök: – Higénia, a fertőző betegségek elkerülése. Ezt követően pedig a víztísztító és a szenyvíztísztító állomás látogatása következett.

Képek az eseményekről: