Folytatódik immár VII. alkalommal a „Fogadd el, fogadj el” integrációs, ismeretbővítő projekt 2018. május 1. és 2018. június 15. között

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, a sepsiszentgyörgyi Philadelphia Pro Familia Support Egyesülettel együttműködve, és az Írisz Házzal partnerségben ismételten megszervezte a "Fogadd el, fogadj el" projektet. A Közegészségügyi Igazgatóság szakemberei a helyi civil szervezetekkel együttműködve immár VII. alkalommal – 2018. április 1. és 2018. június 1. között – szervezik meg az integrációs, ismeretbővítő projektet, amelynek ez alkalommal a sepsiszentgyörgyi Nicoale Colan Általános Iskola II.B. osztálya ad otthont, Incze Mária tanítónéni vezetésével.

A projekt elsődleges céljai: az egészséges gyerekeknek lehetőséget adni a fogyatékosság fogalmának megismerésére, valamint a fogyatékossággal szembeni attitűdjük pozitív irányban történő változtatására, ez által is elősegítve a fogyatékkal élők társadalmi integrációját.

A projektben részt vevő diákoknak hat héten keresztül egy - egy alkalommal lehetőségük lesz elméleti tudásukat bővíteni a fogyatékosság témakörben.

A meghívott előadók: Kurta Ibolya – pszichológus, fejlesztő pedagógus, Pál Réka – pedagógus, Kovács Izabella – szociális munkás, Lazăr Klaudia – egészségügyi asszisztens, valamint Csíki Sándor – mozgásterapeuta és Csíki Sándor Jenő – gyógytornász, úszómester a fogyatékkal élők integrációjának nehézségeiről, az oktatási és fejlesztési lehetőségeikről tartanak szakmai ismertetőket.

A szervezők nemcsak az elméleti tudás bővítésére helyezték a hangsúlyt, ugyanis a diákoknak lehetőségük lesz megismerkedni a Manócska zenekar sérült tagjaival és az Írisz Ház felnőtt fogyatékkal élő gondozottjaival is, akikkel több közös programon, tevékenységben vehetnek részt.

2018. május 10.-én délelőtt 11:00 órai kezdettel került sor az ünnepélyes megnyítóra, bemutatkoztak a Gáspár Melinda és Préda Hermina által vezetett Philadelphia Pro Familia Support Manócska Csoportjának a tagjai, akik színes kotta módszerrel zenélnek.

Képek az eseményről:

img1 img2 img3 img4