În perioada de noiembrie 2016 – aprilie 2017 DSP Covasna desfăşoară, prin Serviciul Programe de Promovare a Sănătăţii, runda a V-a al programului de informare-educare-comunicare (IEC) a adolescenţilor - Colegiul Naţional Székely Mikó din Sf. Gheorghe

În perioada de noiembrie 2016 – aprilie 2017 Direcţia de Sănătate Publică Covasna desfăşoară, prin Serviciul Programe de Promovare a Sănătăţii, runda a V-a al  programului de informare-educare-comunicare (IEC) a adolescenţilor împreună cu Asociaţia Philadelphia Pro Familia Support din Sf. Gheorghe, Fundaţia Orbán din Odorheiu Secuiesc şi  în colaborare cu Fundaţia Creştină Diakonia - Casa Irisz din Sf. Gheorghe şi Colegiul Naţional Székely Mikó din Sf. Gheorghe.

Scopul programului

  • Să motiveze elevii în ceea ce priveşte acceptarea persoanelor cu diferite dizabilităţi şi încurajarea de a trăi alături de ei.
  • Să educe adolescenţii, precum şi mediul lor familial şi şcolar în privinţa persoanelor cu dizabilităţi.
  • Specialiştii implicaţi în program vor transmite informaţii despre persoanele cu dizabilităţi, despre diferite boli şi tratarea lor, reabilitarea acestora şi în general despre viaţa persoanelor cu dizabilităţi, preocupările lor, care de fapt nu se deosebesc deloc faţă de cele ale persoanelor fără dizabilităţi.
  • În prezent elevii frecventează diferite instituţii de invăţământ, din acceastă cauză elevii fără dizabilitate nu au ocazia să se întâlnească cu alţi elevi cu dizabilităţi.
  • Acest program dă o ocazie unică pentru elevi ca să le cunoască colegii lor cu dizabilităţi, şi să-şi dea seama că nu se deosebesc deloc de ei.

Elevii vor avea prilejul să pună întrebări specialiştilor şi să participe la activităţi recreative.

Acceptă-ne!

Trăim aici în lumea voastră,

Suntem prezenţi în trecut şi în viitor.

Noi le acceptăm semenii noştri sănătoşi,

Să fim împreună şi în această lume diferită în înţelegere.

O să fim prezenţi şi în viitor, deci Te rugăm acceptă-ne

Cu prietenie, înţelegere, şi ajută viaţa noastră.

Poster