În perioada de noiembrie 2017 - aprilie 2018 se desfăşoară runda a VI.-a al Programului de integrare a persoanelor cu dizabilități: “Acceptă mă!”

În perioada de noiembrie 2017 - aprilie 2018 se desfăşoară runda a VI.-a al Programului de integrare a persoanelor cu dizabilități: “Acceptă mă!” cu ocazia celei de a 10-a aniversare a Asociației Philadelphia Pro Familia Support din Sf. Gheorghe.

Direcția de Sănătate Publică din județul Covasna împreună cu Asociația Philadelphia Pro Familia Support din Sf. Gheorghe, în parteneriat cu Fundația Creștină Diakónia, Casa Irisz din Sf. Gheorghe  în perioada de noiembrie 2017 – aprilie 2018 desfăşoară, prin Serviciul Programe de Promovare a Sănătăţii, runda a VI.-a al  programului de informare-educare-comunicare (IEC) a adolescenţilor cu Programul de Integrare a persoanelor cu dizabilități “Acceptă mă!” pentru clasa a IV.-a din Colegiul Național Székely Mikó, respectiv Liceul Teologic Reformat   din Sf. Gheorghe.

Scopul programului: să motiveze elevii în ceea ce priveşte acceptarea persoanelor cu diferite dizabilităţi şi încurajarea de a trăi alături de ei, să educe adolescenţii, precum şi mediul lor familial şi şcolar în privinţa persoanelor cu dizabilităţi.

Specialiştii implicaţi în program vor transmite informaţii despre persoanele cu dizabilităţi, despre diferite boli şi tratarea lor, reabilitarea acestora şi în general despre viaţa persoanelor cu dizabilităţi, preocupările lor, care de fapt nu se deosebesc deloc faţă de cele ale persoanelor fără dizabilităţi.

Specialiștii invitați sunt: Kurta Ibolya – psihopedagog, Pál Réka pedagog, Kovács Izabella – asistent social, Lazăr Klaudia – asistent medical, precum Csíki Sándor – kinetoterapeut și Csíki Sándor Jenő – kinetoterapeut, instructor de înnot.

Acest program  pe lângă extinderea cunoștințelor teoretice dă o ocazie unică pentru elevi ca să le cunoască colegii lor cu dizabilităţi şi să-şi dea seama că nu se deosebesc deloc de ei. O să facă cunoștință cu grupa Manócska alcătuită din copii cu diferite dizabilități din cadrul Asociației Philadelphia Pro Familia Support din Sf. Gheorghe și cu Tinerii cu Dizabilități din Casa Irisz din cadrul Fundației Creștine Diakónia Sf. Gheorghe.

Pe data de 22 Noiembrie 2017 a avut loc deschiderea oficială a programului Acceptă – mă! 2017 - 2018 în  Sala de Conferință a Colegiului Székely Mikó din Sf. Gheorghe, unde aavut loc prezentarea metodei Stativul cu culori de către Gáspár Melinda și Préda Hermina și a Grupei Manócska din cadrul Asociației Philadelphia Pro Familia Support din Sf. Gheorghe.

Imagini de la eveniment:

img1 img2

Toți cei interesați din cadrul școlii sunt bineveniți!

Vă așteptăm cu drag!