Familia înseamnă mult mai mult decât un cuplu cu copii care impart un anume spaţiu locativ şi un buget financiar.
Ziua de 15 mai a fost declarată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite ca fiind Ziua Internaţională a Familiei, printr-o Rezoluţie adoptată în septembrie 1993. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susţinută şi de Patriarhia României, ziua de 15 mai a devenit oficial, Ziua Familiei Române.
Această zi reprezintă o ocazie de sărbătoare, de linişte şi pace în cadrul fiecărei familii. Sărbătorirea acestei zile are o mare importanţă pentru comunitatea internaţională, care acordă sprijin în mod constant şi contribuie la îmbunătăţirea cadrului legislativ şi social în vederea creşterii rolului familiei în viaţa socială.
Familia înseamnă mult mai mult decât un cuplu cu copii care impart un anume spaţiu locativ şi un buget financiar. Familia este dragoste, respect reciproc, respectarea şi susţinerea dreptului fiecăruia la evoluţie, libertate, copilărie şi educaţie sănătoasă, intrajutorare, convieţuire şi suport laolaltă cu transmiterea peste generaţii a tradiţiilor culturale.
În variate zone de pe glob, sărăcia, deficientele programelor educaţionale, conflictele armate, dar şi factori psihosociali individuali fac ca aceste valori să lipsească adesea facând loc neputinţei sau chiar abuzurilor de tot felul. Membrii familiei suferă, copii nu au şansa de a se dezvolta normal intr-un mediu sănătos.
Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat anul 1994 Anul International al Familiei tocmai pentru a iniţia şi susţine un plan global de măsuri care să vină in ajutorul familiei. Apoi, începand cu 1995, s-a sărbătorit anual în data de 15 mai Ziua Internaţională a Familiei.
Se apropie ziua de 15 mai. Să ne amintim cu această ocazie cât de importantă este familia, să ne bucurăm împreună şi să ajutăm cum putem (informatii, suport) pe cei ce au dificultăti in viaţa lor de familie.