Üdvözöljük a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján!

 

Események, újdonságok

"Védd az egészséged! Reprodukciós egészség – a te jogod és felelősséged!" kampány - 2020. február

A februári hónapban, az Egészségügyi Minisztérium, az Országos Egészségértékelési és Fejlesztési Program által, finanszírozza és megszervezi a "Védd az egészséged! Reprodukciós egészség – a te jogod és felelősséged!" kampányt, kampány, ami felhívja a közfigyelmet a reprodukciós egészség kérdéskörére a kamaszok és terhes nők számára és célja ezen személyek tájékozottsági szintjének növelése a következőkre vonatkozóan: fogamzásgátlás, a családtervezés fontossága, egészség a terhesség időszaka alatt, abortuszok és ezek szövődményei, szexuális úton terjedő betegségek.

Folytatódik a „Fogadd el, fogadj el” integrációs, ismeretbővítő projekt 2020. február-március között

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, a sepsiszentgyörgyi Philadelphia Pro Familia Support Egyesülettel együttműködve, és az Írisz Házzal partnerségben ismételten megszervezi a „Fogadd el, fogadj el” projektet. A Közegészségügyi Igazgatóság szakemberei a helyi civil szervezetekkel együttműködve 2020. február-március között – szervezik meg az integrációs, ismeretbővítő projektet, amelynek idén a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen líceum  I. B. osztálya ad otthont.

„Együtt a mentális egészségért! Távolítsuk el a mentális betegség megbélyegzését!” - kampány 2020. január

A mentális egészség az egyéni egészség és a "jólét" alapvető eleme, amely nemcsak a betegség hiányát írja le, hanem az egyén azon képességét is, hogy sikeresen beilleszkedjen a családi, társadalmi és szakmai életbe. A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság januárban kampányt szervez - Mentális egészség témával.

Influenza elleni védelem

Az influenza minden évben a népesség 5% - 15%-át érinti. Az emberek többsége számára az influenza csak egy enyhe vagy kellemetlen tapasztalat, egyesek számára pedig komplikációkhoz vagy elhalálozáshoz vezethet, főleg a kockázati csoportokban szereplő személyek számára. Oltassa be magát!

Oldalak