Egészségvédelem

A Cukorbetegség Világnapja - 2015. november 14.

A Cukorbetegek Világnapja alkalmából közzétett jelentésében az Egészségügyi Világszervezet azt állította, hogy járványos méreteket öltött cukorbetegség, amelytől jelenleg mintegy 250 millió ember szenved világszerte, nem kíméli a legfiatalabbakat sem. Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedők száma az elmúlt húsz év alatt szinte valamennyi európai országban megduplázódott - mutatott rá Claire Lévy-Marchal, a franciaországi INSERM egészségügyi és orvostudományi kutatóintézet gyermekgyógyász szakorvosa.

Ajánlások az egészséges táplálkozáshoz

Az egészség minden embernél a fizikai, szellemi és szociális jólétet jelenti. Az egészség nem csak azt jelenti hogy nem vagyunk betegek. Az egészség nem csak kémiai,biológiai vagy genetikai tényezőktől függ hanem a pszihológiai és szociális tényezőktől is. Hogyan fejlesztjük az egészséges életmód stílust az óvodások, kisiskolások és a tinik körében?

A kullancs csípés ellen védekezni kell!

kullancs

 

Kullancs csípés tünetei lehetnek általánosak vagy a kullancs csípés során átadott betegségre jellemzőek. A kullancs csípés statisztikák szerint, ha a fertőzött kullancs 24 óráig van a bőrben, akkor már biztos, hogy át is adja a kórokozót! Rendkívül fontos, hogy a bőrbe fúródott, táplálkozását megkezdő kullancsot mihamarabb eltávolítsuk.

Óvintézkedések hideg időre

temperatura

A hideg ellen a szervezet sokféleképpen képes védekezni, de nekünk is fontos betartanunk néhány szabályt. Míg az egészséges emberek viszonylag gond nélkül alkalmazkodnak az alacsony hőmérsékletekhez, az idősek, betegek szervezetét megviseli a hideg

Figyelem! Ebben az időszakban jóval nagyobb a kockázata a trichinellosisos megbetegedésnek

Az epidemiológusok azt tanácsolják a lakosoknak, hogy minden esetben csak szakember által ellenőrzött disznóhúst fogyasszanak. A trichinellózis egy Trichinella spiralis okozta megbetegedés, ami fertőzött hús által kerül az emberi szervezetbe. Tekintettel arra, hogy a trichinellosis folyamatosan terjed, és egyre jobban betör olyan területekre is, ahol ezzel korábban még nem találkoztak, fontos, hogy az emberek tudják, mivel állnak szemben. A trichinellosis egy nagyon veszélyes megbetegedés, terjesztője egy giliszta formájú élősködő, a trichinella spiralis, ami állati vagy emberi hússzövetekben alussza "téli álmát".

Oldalak