Bun venit pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Covasna!

 

Evenimente, noutăți

Gripa este o boală gravă

Gripa este o boală gravă. În fiecare an gripa afectează între 5% si 15% din populație. Pentru majoritatea oamenilor, gripa este doar o experiență ușoară sau neplăcută, dar pentru unii poate duce la complicaţii sau deces, în special pentru persoanele din grupele la risc. Sunteți sigur că folosiți măsurile potrivite pentru a vă proteja împotriva gripei? Vaccinați-vă!

Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin (SEPCCU) 21 -27 ianuarie 2019

Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin (SEPCCU) lansată în 2007 are scopul de a crește gradul de informare al femeilor aspupra cauzelor cancerului de col uterin și de a atrage atenția asupra mijlocelor de prevenire. Derulată sub sloganul “Stop Cancerului de Col Uterin!", campania va continua efortul susținut pentru reducerea riscului și intensificarea prevenției CCU. SEPCCU a adoptat pentru 2019 tema „Cancerul de col uterin poate fi eliminat ca problemă de sănătate publică”, în urma initiațivei OMS de lansare a Apelului la acțiune pentru eliminarea cancerului de col uterin din mai 2018.

Asistenţa medicală primară în Covasna – Posibilităţi pentru medicii tineri

Asistenţa medicală primară în judeţul Covasna este asigurată de 98 medici de familie titulari din care 55 în mediu urban iar 43 în mediu rural. Un medic de familie are înscris aprox. 2100 de asiguraţi în medie, cu oscilații în funcție de regiune. Cabinetele de medicină de familie sunt uniform repartizate pe teritoriul judeţului. În următoarele comune nu există medici de familie: Dalnic, Malnaș, Micfalău, Moacșa, Poian și Valea Mare (numai punct de lucru). În anii următori judeţul se va confrunta cu o problemă gravă şi anume lipsa medicilor de familie. Aceasta datorită faptului că vârsta medie a medicilor de familie este mare.

Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice (ZEIA) - 18 noiembrie 2018 - Comunicat de presă (proiect)

Rezistența la antimicrobiene (RAM) continuă să amenințe eficiența tratamentelor împotriva infecțiilor cauzate de bacterii, paraziți, virusuri și fungi. Sporirea prudenţei în utilizarea antibioticelor pentru a combate rezistența antimicrobiană  – “acest tsunami tăcut” (Cox D., 2015)  ce amenință sănătatea publică mondială - este ținta Zilei Europene a Informării despre Antibiotice (ZEIA) în fiecare 18 noiembrie. Tema campaniei ZEIA 2018 “Situația în anul 2018 a rezistenței la antimicrobiene (RAM) în România și Europa”, readuce în fața celor interesați evoluția recentă a consumului de antibiotice (AB) și a rezistenței la antimicrobiene, adresându-se publicului larg cu sloganul: “Utilizați prudent antibioticele pentru  protejarea sănătății dumneavoastră și a comunității!

În perioada de octombrie - decembrie 2018 se desfăşoară runda a VIII.-a al Programului de integrare a persoanelor cu dizabilități - “Acceptă mă"

Direcția de Sănătate Publică din Județul Covasna împreună cu Asociația Philadelphia Pro Familia Support din Sf. Gheorghe, în parteneriat cu Fundația Creștină Diakónia, Casa Irisz din Sf. Gheorghe  în perioada de octombrie - decembrie 2018 desfăşoară, prin Serviciul Programe de Promovare a Sănătăţii, runda a VIII.-a al  programului de informare-educare-comunicare (IEC) a adolescenţilor cu Programul de Integrare a persoanelor cu dizabilități  - “Acceptă mă!” pentru clasa a VI.-a din Școala  Generală Váradi József și pentru clasa a V.B. din Școala Generală Nicolae Colan din Sf. Gheorghe.

Pagini