Bun venit pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Covasna!

 

Evenimente, noutăți

Ediția a XVI-a a concursului național "Mesajul meu antidrog"

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog teritoriale, a desfășurat la nivel naţional, în anul școlar 2018-2019, ediţia a XVI–a a concursului „Mesajul meu antidrog”.  „Mesajul meu antidrog” este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual. Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri. 

Campania ”Prin prevenție, sănătate pentru toți!” - Ziua Internațională a Sănătății 7 aprilie 2019

Obiectivele campaniei ”Prin prevenție, sănătate pentru toți!”: 1.Creșterea gradului de informare și a conștentizării în rândul populației generale cu privire la importanța accesării serviciilor preventive și 2. Creșterea nivelului de responsabilitate în rândul personalului medical implicat preponderant în oferirea de servicii preventive cu privire la importanța acordării serviciilor preventive disponbile, tuturor cetățenilor.

Prezentarea succintă a serviciilor preventive menţionate în contractul cadru al CNAS*

Ziua Internațională a Conştientizării Autismului - 2 aprilie 2019

Ziua Internațională a Conştientizării Autismului este celebreată în data de 2 aprilie 2019, Ziua Internațională a Conştientizării Autismului şi organizează Campania cu sloganul: „Să înţelegem autismul! Şanse egale şi participare activă!” Tema campaniei din anul acesta a Zilei Internaționale a Conştientizării Autismului este „Înţelegerea și conștientizarea autismului”.

DSP Covasna a desfăşurat o campanie de informare - educare - comunicare pentru copii romi cu tema: Farmacia

Direcţia de Sănătate Publică Covasna, Compartimentul Promovarea Sănătăţii în cadrul Proiectului Intervenții pentru stil de viață sănătos la copii şi adolescenţi a desfăşurat  o campanie de informare – educare – comunicare, program de educaţie sanitară pentru copii din cadrul proiectului  Șansa ca femeie – al  Serviciului de Ajutor Maltez filiala Sf. Gheorghe, coordonator program Kovács Izabella, cu tema: Farmacia.

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei (TB) - 24 martie 2019

Raportul Global pentru Tuberculoză din 2017 al OMS arată că 54 milioane de vieți au fost salvate prin diagnosticul și tratamentul tuberculozei în perioada 2000-2017. OMS a elaborat un program de lucru pentru perioada 2019-2023, în vederea eliminării TB, care vizează două obiective: ! 40 milioane de persoane cu TB să primească îngrijire, inclusiv 3,5 milioane de copii și 1,5 milioane de persoane cu TB rezistentă la medicamente; ! Cel puțin 30 de milioane de persoane să beneficieze de servicii de prevenire a TB în perioada 2018-2022. Sloganul de anul acesta al Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Tuberculozei este: ESTE TIMPUL SĂ NE PROTEJĂM DE TUBERCULOZĂ!

Pagini