Educație sanitară

Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin 28 ianuarie 2018 – 3 februarie 2018

hpv_test

Intre 28 ianuarie 2018 – 3 februarie 2018, in tarile UE se deruleaza Saptamana de prevenire a cancerului de col uterin. Initiativa aparține Asociatiei Europene contra Cancerului de Col Uterin (ECCA) si are ca scop preventia acestei boli. Potrivit ECCA, este necesar ca femeile din Europa sa invete ce trebuie sa faca pentru a evita aceasta boala. Deoarece, in mod paradoxal, cancerul de col uterin chiar poate fi tinut sub control. Cancerul de col uterin este unic, deoarece se cunoaşte tot ceea trebuie făcut pentru a preveni aproape fiecare caz: testările eficiente şi programele de vaccinare ar putea să elimine cancerul de col uterin.

Ziua Mondială a Diabetului - 14 noiembrie 2015

Diabetul zaharat, o boală extrem de periculoasă prin complicaţiile pe care le dă, are o răspândire mondială semnificativă şi nu ţine cont de vârstă. În România, incidenţa acestei boli a devenit alarmantă. Incidenţa mare a diabetului face din această afecţiune o problemă de maximă importanţă socială. Pentru că omul bolnav de diabet are anumite limite fizice care, inevitabil, determină limitări sociale şi profesionale. Pentru limitarea aspectelor sociale induse de diabetul zaharat, este nevoie de o implicare fermă a statului, a lumii medicale, a societăţii civile în controlul acestui fenomen.

Educaţie pentru sănătate la şcolari şi adolescenţi

Sănătatea este definită ca starea de bine fizică, mentală şi socială a fiecărei persoane. Sănătatea nu este doar absenţa bolii sau a infirmităţii. Starea de sănătate şi de boală este influenţată nu doar de factorii biologici, chimici sau genetici, ci şi de factorii psihologici şi sociali.
 

Prevenirea şi tratarea îmbolnăvirilor la animale şi oameni provocate de căpuşe

kullancs

Căpuşele sunt insecte parazite care se hrănesc cu sânge (hematofage). Căpuşele sunt grupate în trei familii şi peste 850 de specii descrise. Importanţă medicală şi veterinară prezintă doar speciile din familia Ixodidae (căpuşe tari) şi familia Argasidae (căpuşe moi). Dintre bolile majore transmise de căpuşe la om şi animale în Europa şi în România, amintim: boala Lyme, complexul encefalitei transmise de căpuşe, babesioza, ehrlichioza, anaplasmoza, la care se adaugă efectele directe.

Recomandări pentru perioada cu temperaturi extreme de scăzute

temperatura

În această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig,  să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.

Pagini